Brillenglazen voor digitale oogstress

Wie dagelijks vele uren achter een computerscherm spendeert, kan last krijgen van digitale oogstress. Vind je het steeds moeilijker om op korte afstand te lezen? Heb je geregeld hoofdpijn, vermoeide ogen of een wazig zicht? Kom deze maand bij Vivantia langs voor een oogmeting en profiteer heel februari van onze actieprijzen op de Sync III brillenglazen die jouw zicht weer scherpstellen.

digitale oogstress

Wat is digitale vermoeidheid?

Digitale vermoeidheid – of digitale oogstress – treedt op wanneer we langdurig naar beeldschermen kijken en kan dus bij iedere leeftijdscategorie ontstaan. Enkele symptomen zijn hoofdpijn, een wazig zicht en zelfs nachtblindheid. Daarom laat je best geregeld je ogen testen bij een opticien. Is jouw digitale levensstijl onoverkomelijk voor je werk? Maak dan gebruik van deze tips om de symptomen van digitale oogstress te voorkomen of verlichten:

  • Maak cirkelvormige bewegingen met je ogen
  • Vermijd fel licht, zowel binnen als buiten
  • Een proper scherm is rustiger voor je ogen
  • Houd minstens 50 cm afstand van je beeldscherm
  • Een mat scherm vermindert schitteringen
  • Geef je ogen rust door grotere lettertypes
  • Verhoog je oogcomfort dankzij een computerbril
  • Kijk elke 20 minuten, 20 seconden naar iets op 6 m afstand
beginnende presbyopie, wazig zicht dichtbij

Wat is beginnende presbyopie?

Beginnende presbyopie treedt op bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Naarmate we ouder worden, hebben we meer moeite om onze ogen scherp te stellen, vooral dichtbij maar soms ook veraf. Jammer genoeg kan je presbyopie niet voorkomen, maar je kan het wel corrigeren.

een vrouw met bril werkt op een laptop en op een tablet_hoya brillenglazen

Sync III brillenglazen: de oplossing

Sync III brillenglazen zijn ontworpen om de symptomen van digitale oogstress en beginnende presbyopie te beperken. Ze bieden de juiste leesondersteuning (tot additie 1.25 dioptrie) en helpen je ogen scherpstellen, zodat ze minder snel moe worden. Een optionele UV-filter op je brillenglazen beschermt je ogen tegen schadelijk UV-licht. Of kies voor Sync III brillenglazen met een blauwfilter. Zo wordt het blauwe licht van beeldschermen geneutraliseerd en de conditie van je ogen geoptimaliseerd.

zigzac bril four seasons

c o l l e c t i e

Benieuwd naar onze collectie?

Bij Vivantia willen we dat je een aantal jaar zorgeloos met je bril verder kan. Daarom kiezen we voor monturen van degelijke kwaliteit. Tegelijkertijd moet het niet overdreven duur worden, daarom valt de kostprijs van onze monturen tussen €100 en €300. Er mag af en toe ook een hoekske af zijn...