Contact gebouw

Locatie

Residentie ‘Het Molenhof’ heeft 90 assistentiewoningen en is gelegen in een rustige woonwijk in Heverlee, aan de rand van de stad Leuven.  Het domein is via een kort wandelpad rechtstreeks verbonden met het handelscentrum aan de Naamsesteenweg. Leuven is eveneens te voet of met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Op 100 meter van het gebouw is er een bushalte richting het centrum van Leuven.

Domein

Het gebouw ligt op een 82 are groot terrein met een mooi aangelegde tuin.  In deze ontspanningstuin met wandelpaden, rustbanken, pergola en petanquebaan is het zeer rustig vertoeven. 

Aan de hoofdingang is parking voorzien voor rolstoelgebruikers en bezoekers.  Rondom het gebouw zijn er 35 parkeerplaatsen voor bewoners en bezoekers. 5 carports kunnen gehuurd worden door bewoners. Achteraan het gebouw kan u fietsen plaatsen in een afgesloten fietsenstalling.

Het gebouw bestaat uit een gelijkvloers en 3 verdiepingen De verdiepingen kunnen met de lift bereikt worden.  Er zijn eveneens een noodtrappen aanwezig. 

Op het gelijksvloers bevinden zich 18 flats, een recreatiezaal met keuken, bar en terras.  Een kapel biedt er ruimte voor bezinning en gebed.  De vergaderzaal of cafetaria kan ook gehuurd worden voor familiefeestjes. Op deze verdieping bevinden zich ook de conciërgewoning, het bureel van de coördinator en het secretariaat, waar u steeds met uw vragen terecht kan.

De 1e verdieping telt 24 flats, heeft een zithoek waar er contact gelegd kan worden met de andere bewoners.

Bovendien vindt u er een bibliotheek en een speciale badkamer met hoog-laag ligbad.

Op de tweede verdieping bevinden zich 24 flats. U vindt er ook een zithoek.

Op de derde verdieping vindt u een zithoek met hometrainers waar u comfortabel aan uw conditie kan werken of gezellig een praatje kan maken met andere bewoners. Ook is er een wasserette met wasmachines en droogtrommels. Er zijn eveneens 24 flats aanwezig op deze verdieping.

Burg. Stanislas Derijcklaan 3 | 3001 Herverlee | Tel: 016 31 60 00 | Fax 016 23 22 61 | E-mail: molenhof@vivantia.be
Rondleiding enkel mogelijk op afspraak