Lenzen

Lenzen

U draagt liever geen bril? Of u wenst af en toe liever geen bril te dragen? Uw bril hindert tijdens het sporten? Contactlenzen zijn vaak een dankbaar alternatief. De contactlenzenmarkt is continu in ontwikkeling. Onze lensaanpassers begeleiden u in de zoektocht naar een geschikt draagsysteem.

Daglenzen: ideaal voor sporten, zwemmen, een weekendje weg, vakantie, of gewoon een extra reserve voor in noodgeval. Daglenzen dragen betekent elke keer een schoon paar lenzen uit de verpakking halen, geen gedoe met vloeistoffen en onderhoud, steeds een voorraadje in huis.

2 weeklenzen: u wenst lenzen te dragen op regelmatige basis, maar kiest voor frequentere vervanging? Dan bieden deze lenzen een mooie oplossing. Bewuste hygiƫne, meestal gecombineerd met goede UV-bescherming.

Maandlenzen: u kiest prijsbewust, maar wenst toch keuze uit een ruim aanbod? Een breed gamma maandlenzen van alle grote merken. Onze lensaanpassers zoeken voor u de beste oplossing.

Vormstabiele lenzen of zogenaamde harde lenzen bieden voor specifieke afwijkingen van het hoornvlies een betere oplossing dan zachte lenzen. Ze vereisen een andere aanpak en de aanpassing zal iets meer tijd vragen dan bij zachte lenzen.

Speciale lenzen/maatlenzen: ook voor de extreem hoge afwijkingen zijn er heel wat mogelijkheden. Zachte maatlenzen in een 3-maandelijks vervangsysteem bestaan eveneens in goed ademende materialen.

Multifocale lenzen: u hebt nood aan een vertecorrectie en een nabijcorrectie, maar wenst liever geen leesbril bovenop uw contactlenzen te dragen? Met multifocale lenzen kan u in de meeste omstandigheden comfortabel kijken op alle afstanden.

Bijna alle contactlenzen zijn verkrijgbaar in goed ademend siliconen hydrogelmateriaal voor optimaal draagcomfort en gezonde ogen.

Contactlensproducten:

Onze zaken beschikken over een zeer ruim aanbod contactlensproducten. Geen twee paar ogen is immers identiek. Omdat problemen met draagcomfort vaak samengaan met het gebruik van de foute vloeistof, vinden wij een ruim aanbod zeer belangrijk. Onze optometristen informeren u naar het belang van een passende lenzenvloeistof bij uw contactlenzen en helpen u bij het maken van de juiste keuze.

Reinigen en desinfecteren van je lenzen met een multifunctionele lenzenvloeistof:

Het reinigen en desinfecteren van je lenzen is van het grootste belang. Niet goed met je contactlenzen omgaan en ze niet goed reinigen zijn belangrijke oorzaken van oogontsteking en andere problemen. Dus maak van het onderhoud van je lenzen een dagelijks ritueel.

Meer tips over reinigen en desinfecteren van je lenzen met een multifunctionele lenzenvloeistof.

Verzorging van uw lenzen:

Contactlenzen zijn kwetsbaar, maar ze zijn ook zeer precieze medische hulpmiddelen. Je moet ze wel met enige zorg behandelen om er het beste uit te halen.

Wat kan je doen om je lenzen te verzorgen?

brillen