Persoonlijk alarmsysteem

U wilt zo lang mogelijk in uw vertrouwde omgeving blijven wonen, maar soms geeft dat problemen. U heeft soms wel eens hulp nodig. U voelt u niet altijd even zeker.

Met een persoonlijk alarm bent u nooit alleen.  U kan altijd hulp inroepen met een zendertje.  Er is altijd iemand beschikbaar, dag en nacht, 365 dagen per jaar.

De vier verschillende persoonlijk alarmsystemen:

Persoonlijk alarmsysteem met vaste telefoonaansluiting
Er wordt een alarmmelder bij u thuis geplaatst, dicht bij een stopcontact, en is met een stekkeraansluiting verbonden met het telefoonnet.
U ontvangt eveneens een alarmzendertje, dat u altijd bij u heeft en dat onmiddellijk binnen handbereik is.
Bent u thuis in een noodsituatie?  Een druk op de knop van dit zendertje volstaat. Het zendertje stuurt een signaal door naar de alarmmelder die telefonisch de alarmcentrale verwittigt.  Daar is dag en nacht een hulpverlener aanwezig. Uw hulpvraag gaat dus nooit verloren.

Persoonlijk alarmsysteem met SIM-kaart
Wanneer u geen vaste telefoonlijn hebt en niet zo goed met een gsm kan werken kan u via dit systeem wel een personenalarm bij u thuis hebben. U dient dan bij een provider een sim-kaart met vast abonnement te halen. Let wel: deze sim-kaart kan dan enkel voor het alarm gebruikt worden. Er kan niet mee gebeld worden. Voordeel bij dit toestel is dat u het kan meenemen voor langere verplaatsingen in het binnenland.

Persoonlijk alarmsysteem met locatiebepaling
Misschien houdt u van een wandeling of doet u graag zelf uw boodschappen? Ook buitenhuis kan u rekenen op extra beveiliging.  Hiervoor gebruikt u het persoonlijk alarm met locatiebepaling.  Met een druk op de knop waarschuwt u de alarmcentrale. Via de spreek/luister verbinding praat u rechtstreeks met hen.  De locatiebepaling duidt aan waar u zich bevindt.  De zorgcentrale kan meteen gedetailleerd info doorgeven aan je mantelzorger bij een alarmoproep.
Bent u bezorgd over een persoon met dementie die dwaalgedrag vertoont? Via de technologische locatiebepaling kan je een ‘veilige zone’ instellen.  Overschrijdt deze persoon de veilige zone, dan krijgt de zorgcentrale een melding.

Persoonlijk alarm PLUS
Om uw veiligheidsgevoel nog te verhogen voor de gebruiker kan u het persoonlijk alarm verder uitbreiden met aanvullende detectoren. Deze detectoren vereisen geen bekabeling met het persoonlijk alarm:

  • Rookdetector
  • Valdetector
  • Bewegingsdetector
  • CO-detector

Meer info over prijzen vind je hier.

 

Aanvraag
U kan een aanvraagformulier ‘Persoonlijk alarm’ ontvangen in alle CM-kantoren of in de Vivantia Thuiszorgwinkels.

U kan deze ook hier downloaden:

Op het aanvraagformulier dient u minstens drie hulpverleners op te geven, aan wie je een sleutel van je woning geeft.

 

Hulp nodig?
Heeft u graag hulp bij de aanvraag? De maatschappelijke werker van CM helpt u graag met het invullen van het aanvraagformulier.